donderdag 13 maart 2014

Planning your workouts

Planning… soms lijkt dat wel je tweede naam. Plannen is eigenlijk onontkomelijk als je een gezin/kinderen hebt. Tenminste…als je alles een beetje soepel wilt laten verlopen. En eigenlijk geldt dat ook voor sporten. Ook dat is goed om mee te nemen in je planning zodat je er bewust tijd voor vrijmaakt en je niet halverwege de week denkt ‘ oh ja, ik zou ook nog ergens gaan sporten’.

Bedenk aan het begin van de week op welke dagen je gaat sporten en noteer dat desnoods in je agenda. Betekent dat dat je nou nooit eens flexibel kan zijn ? Nee natuurlijk niet, maar stel dat het echt niet lukt probeer het dan te vervangen door iets anders ipv volledig over te slaan.

Ik had laatst bijvoorbeeld gepland om op een donderdag te gaan hardlopen, maar had een onverwachte afspraak in de stad. Hardlopen ging dus niet lukken maar in een stevig tempo naar de afspraak fietsen kon wél (half uur heen, half uur terug). Dus lukt hardlopen niet vervang het dan door iets anders (bijvoorbeeld een NTC workout of fietsen). Of had je een indoor workout gepland maar is het stralend weer buiten pak dan je hardloopschoenen en ga naar buiten.

Flexibel zijn binnen je planning is dus prima te doen!


x
Rachel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten