dinsdag 18 maart 2014

What to wear while running ?

Ok, je hebt besloten hardlopen een kans te geven. Maar wat trek je in hemelsnaam aan? Een absolute don’t is een dik sweatvest met dito broek. Het voert namelijk de warmte/zweet niet af.
De basics:
·    Hardloopschoenen: ga hiervoor echt naar een hardloopspeciaalzaak en laat je goed adviseren. Ze doen een hardloopanalyse en meten de voor jouw perfecte schoen aan. Het is even een uitgave (tussen de € 120 en € 150) maar zonder goede schoenen loop je blessures op. En zeg nou zelf, behalve een paar loopschoenen en wat basic kleding is hardlopen gratis.
·    Sportbeha: je hebt er maar 1 nodig en die is essentieel om comfortabel te lopen. Het houdt de boel namelijk strak om je lichaam. Een goedkoper alternatief naast de dure merken kun je kopen bij de HEMA. 
·    Thermoshirt: om je warmte goed vast te houden maar tegelijkertijd je lichaam te laten ademen is een thermoshirt echt een aanrader. Je voelt niet klam en benauwd aan. Later zal ik eens een post over thermoshirts schrijven. Je hebt namelijk verschillende soorten.
·    Hardloopjack: er zijn mooie jacks van Nike, Craft en andere merken maar die zijn ook prijzig. Prima als je deze aanschaft omdat ze onverwoestbaar zijn maar mocht je iets minder te besteden hebben dan heeft bijvoorbeeld de H&M ook leuke jacks te koop.
·    Tight: geldt hetzelfde voor als het hardloopjack. Mocht je de smaak te pakken hebben van het hardlopen dan zou ik echt een mooie tight aanschaffen van een hardloopmerk. Iets minder te besteden dan voldoet een tight van de H&M ook.
·    Sokken: Een echte must-have zijn sokken van X-socks. Ze voorkomen dat je voet heen en weer schuift met blaren tot gevolg.
·    (Stop)watch: hard nodig om het hardloopschema te kunnen volgen.
Shop ze!

1. Hardloopjack: Nike   2. Thermoshirt: Craft   3. Hardloopschoenen: Asics Gel Kayano 20                  4. Tight: Nike   5. Sportbeha: Pure Lime

x
Chantal

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een sportBH van Marie Jo en ben daar heel tevreden van. Ik vind het super dat dit er een is mét beugel, waardoor mijn borsten ondersteund worden zoals het hoort bij een sportBH, maar ook een mooie vorm houden door de beugels. IJdelheid noemen ze dat zeker? :) http://www.mariejo.com/nl/series/action-arrow

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar is niets ijdels aan :) Niets mis met sporten en er goed uitzien. Thanx voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen