vrijdag 2 mei 2014

How to... eat healthy with kids

Een gezond en fit lichaam krijgen wordt voor 70% bepaald door voeding en 30% door sporten. Makkie zou je zeggen maar in de praktijk is het best even uitvogelen wat wel en niet voor jouw lichaam werkt omdat elk lichaam anders reageert op voeding. Er zijn tegenwoordig allerlei blogs te vinden die zich richten op gezond en clean eten. Je ziet de lekkerste gerechten voorbijkomen maar je vraagt je soms af of je kids en man/partner dat ook gaan eten. Let's face it, je hebt het met een gezin vaak al druk genoeg dus om nou ook nog aparte gerechten te gaan klaarmaken...not gonna happen.

Hoe pak je het dan aan om toch gezonder te gaan eten ?
Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om gezonder te gaan eten en je kinderen profiteren er ook nog van.
Goed voorbereiden is het toverwoord. Maak bijvoorbeeld een grote pan tomatensaus en vries die in in kleine bakjes. Weinig tijd ? Volkorenpasta koken, zelfgemaakte pastasaus (evt met gehakt) erbij en binnen 10 minuten heb jij een gezonde maaltijd op tafel die je kinderen tenminste ook nog lusten. 
Bak 1x per week een bananenbrood, snij in plakjes en vries in. Voordat je naar je werk gaat haal je die uit de vriezer en heb jij een gezond tussendoortje bij je. 
Bedenk een dag van tevoren wat je de volgende dag gaat lunchen en leg die ingrediĆ«nten alvast klaar. Hoef je dat in de ochtendspits niet ook nog te bedenken. Dit is in het begin misschien even wennen maar eenmaal gewend is het prima te doen.

Wat ik eet ?

Me
Kids
Ontbijt
Havermoutontbijt: amandelmelk, havermout, appel, kaneel en chiazaad
Brood
Tussendoortje
Bananenbrood
Bananenbrood (vinden kids ook heerlijk want zoet van smaak)
Lunch
Salade, quinoa met toppings, rijstewafel met avocado, etc. Anything but bread
Brood
Tussendoortje
Fruit of ongebrande/ongezouten noten
Fruit
Diner
Gewoon avondeten maar dan wel met volkorenpasta, zilvervliesrijst. Sauzen maak ik zelf ipv uit kant en klare pakjes, etc
Gewoon avondeten maar dan wel met volkorenpasta, zilvervliesrijst. Sauzen maak ik zelf ipv uit kant en klare pakjes, etc

Hieronder een aantal foodblogs waar wij onze inspiratie vandaan halen om eens te variƫren met lekkere gerechten:
* Jelmer de Boer
Veel lekkere recepten en hilarisch goed geschreven.

Uit Paulines Keuken
Heerlijke gerechten van de mede auteur van de Voedselzandloper.

I love health
Lekkere gerechtjes, ontbijtvariaties, tussendoortjes.

Ellemieke Vermolen
Gezond koken voor je gezin.



x
Chantal

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de inspiratie en de linkjes! Vooral de recepten van Jelmer spreken me enorm aan.

    BeantwoordenVerwijderen